4elementin hyvinvointiretriitit

4elementinretriitti

4elementin retriitit ammentavat suomalaisesta kalevalaisesta kansanperinteestä.

Elämys rakentuu omakohtaisesta kehollisesta kokemuksesta savusaunassa, piirissä, metsässä ja teema-aterioilla sekä jokaisen osallistujan sisäsyntyisen hiljaisen viisauden näkyväksi tekemisestä.

Villa Sofian tunnelmallinen savusauna on rakennettu maan sisään, graniittikallion poukamaan merenrannan tuntumaan.


 

savusauna Louhi_edited.jpg

Retriittisarja koostuu neljästä eri retriitistä ja niiden ohjelma fokusoituu vuodenkierron teeman mukaan:

 

MAA, VESI, TULI ja ILMA.

Retriitit sopivat hyvin suomalaisesta kansanperinteestä ja itsetutkiskelusta kiinnostuneille ihmisille, jotka tahtovat harjoittaa sekä omaa että perinneviisautta uudessa muodossa omassa arjessaan.Retriittien ruokailut noudattavat myös vuodenkierron teemaa ja tarjolla on aina ruokaa, jota on saatavilla luonnollisesti kuhunkin vuodenaikaan.

4elementinretriitt_edited.jpg

”Savusauna saunotusrituaaleineen oli elämys, minkälaista en ole aikaisemmin kokenut. Perinteiset saunaloitsut ja -laulut, vihtomiset ja koko saunomisrituaalin pyhyys oli jotain hyvin kaunista ja voimallista. Laura oli saunottajana lämpimästi läsnäoleva ja asiansa taitava. Sari retriitin vetäjänä ja Villa Sofian emäntänä loi hyvää syventävää keskustelua viikolopun teemoista sekä iloa ympärilleen. Villa Sofia on paikkana luonnonläheinen, tilat esteettisen kauniita ja viihtyisiä, ja ruoka oli erityisen maukasta. Voin suositella retriittejä, upea elämys kokonaisuudessaan!”

Paula

”Perinnesauna oli huikea kokemus! Laura oli todella miellyttävä, inspiroiva, innostava ja kiinnostava nainen, jota olisi mieluusti kuunnellut pidempääkin. Laura oli hyvin selkeäsanainen ja ymmärrettävä. Saunaelämys oli vähän jännittävä alkuun. Saunassa oli mulle sopiva lämpötila. Seremonia loitsujen ja vihtomisen välityksellä oli elämys! Seremonian lopussa vahvistui kohtuenergia, joka tuntui vahvalle. Sari taas olit mahdollistajana ihana, pirskahteleva, läsnäoleva, osallistujia kuunteleva ja ammattitaitoinen. Veit harjoitukset uudelle ulottuvuudelle ja oli olo, että olemme turvallisissa käsissä."

Hanna-Leena

"Oli upea kokemus olla saunotettavana, se eroaa todellakin niin paljon "tavallisesta" saunomisesta. Saat vain olla ja ottaa vastaan. Lempeä löyly, vihtominen ja loitsut loivat ihanan, ajan tajun toisella puolella olevan tilan, jossa sai kokea olevansa kuin Maaemosen kohdussa!"

Niina

KEKRI

4elementin retriitti

23.-  25.9.2022

savusauna_kekri_edited.jpg

Syksyn pimenevissä illoissa on sadonkorjuun juhlan aikaa sekä taikaa. Kansanperinteen mukainen sadonkorjuun juhla, Kekri kutsuu sinut juurillesi.

 

Kesän tulen roihuttua on aika korjata vuoden kukinnan ja kukoistuksen sato. Retriitillä pääset tutustumaan ilma-elementtiin. Syystuulet puhaltelevat mereltä päin ja voit niiden mukana päästää irti sen, mikä on jo täyttänyt tehtävänsä elämässäsi. 

 

Lauantai-illan saunaseremoniassa pääset kokemaan perinteisen Kekri-saunan, jossa sukelletaan juuriesi voimaan. " Taattoseni Tuonelasta, Maamoseni Maaemästä". Pääset myös tutustumaan havujen käyttöön saunassa.

 
Saat astella valmiiden, herkullisten, vuodenkiertoa ja elementtejä mukailevien ruokapöytien äärelle.   
Koko viikonlopun olet osaavien ohjaajien käsissä, saaden sopivassa määrin ryhmässä tapahtuvaa ohjausta kuin itsenäistä aikaa työstää, havannoida ja sulatella.  

 

Retriitin hinta on 440€. Sisältää: majoituksen, elementtien äärelle johdattavan ohjelman, täysihoidon, kammisavusaunan, saunotusseremonian, saunapyyhkeet.

LOIMU

4elementin retriitti

13.-16.6.2022

fire - tuli_edited_edited_edited.jpg

Lähde kesäseikkailulle kumppanisi tai ystäväsi kanssa. Mitä voitte kokea yhdessä luonnonelementtien avulla? 

Kesällä elämän tuli roihuaa, lempi liehuaa ja luonto kukoistaa.  Retriitillä pääset (parisi kanssa) vapauttamaan elämän tulen liekin, ammentamaan kukoistavan luonnon antimista terveyttä ja hyvinvointia, sekä pysähtymään kesän riemun äärelle.

 
Saat astella valmiiden, herkullisten, vuodenkiertoa ja elementtejä mukailevien ruokapöytien äärelle.   

Koko retriitin ajan olet osaavien ohjaajien käsissä, saaden sopivassa määrin ryhmässä tapahtuvaa ohjausta kuin itsenäistä aikaa työstää, havannoida ja sulatella.  

Retriitin hinta on Elisaaren leirintäalueella telttaillen 325€/hlö, ryhmämajoituksella mökissä 355€ tai hotellissa Villa Sofialla 2hh 415€/hlö. Hinta sisältää majoituksen 3 yötä, elementtien äärelle johdattavan ohjelman, täysihoidon, kammisavusaunan, saunotusseremonian, saunapyyhkeet.

"Kiitos Sari ja Laura neljän elementin ensimmäisestä, huikeasta retriitti-viikonlopusta! Tässä maa-elementin teemassa oli turvallista tilaa kuunnella ja työstää tunteita, etsiä ja tunnistaa omaa voimaansa, sekä päästää irti siitä, mikä ei enää itseä palvele. Olla osa aitoa, kaunista, luottamuksellista ja herkkää naisten yhteisöllisyyttä ja sisaruutta.  Kävimme yhdessä Sarin johdattamana Barösundin kauniin metsäisillä, jykevillä graniittikallioilla. Teimme kehollisia harjoituksia itseämme kuunnellen, sanoitimme ja kuvitimme näkyvää ja näkymätöntä.
Retriitin kruunasi maan uumenissa olevan savusaunan lempeän puhdistavat löylyt. Perinnesaunoittaja Lauran kaunis saunaseremonia Pohjolan juurevien loitsujen ja laulujen poljennossa, sekä lempeiden vihtojen huomassa oli kokemus saunojalle kaikin tavoin puhdistava ja pyhyyttä hipova." - Sari