top of page
  • Kirjoittajan kuvaSari

Kevättä ilmassa ja aika paljon vedessäkin

Kevät yhdistetään usein valon lisääntymiseen, uusiin alkuihin ja veden elementtiin. Veden elementti meissä ihmisissä liitetään monissa viisausperinteissä tunnealueelle. Olemme talven pimeinä kuukausina päässeet syventymään itseemme ja kehoomme - maaelementtiin itsessämme. Kehomme on saattanut pimeään aikaan pyytää myös enemmän unta ja lepoa. Nyt valon ja lämmön pikkuhiljaa lisääntyessä kevätpurot alkavat virrata ja jotakin alkaa myös virrata sisällämme. Tämä sisäinen virtaus nostaa tietoisuuden valoon myös niitä hautautuneita tunteita, jotka tahtovat nyt tulla nähdyksi, hyväksytyksi ja vapautetuksi.Kevätaurinko näyttää meille, miten ikkunat kodissamme kaipaavat pesemistä ja paljastaa lumen alta sinne syksyllä hautautuneet pudonneet kuolleet lehdet. Tietoisuutemme valo näyttää meille sisäisen kevätsiivouksen paikat...omalla tavallaan. Oletko valmis katsomaan lempeästi mitä kaikkea nousee esiin tunteistasi? Oletko valmis antamaan itsellesi ja kaikille osapuolille anteeksi vai pidätkö vielä kiinni niistä tunteista, jotka vetävät sinua ja mielialaasi alaspäin? Tarvitsetko hieman enemmän omaa aikaa tunnustella niitä tunteita, joita juuri nyt nousee tietoisuuteesi? Tunnistatko jäämiä pelosta, syyllisyydestä tai häpeästä vai kenteis jo orastavaa iloa, sisäistä rauhaa ja rakkautta?


Ulkoinen kokemamme maailma ja sisäinen maailmamme on jatkuvassa vuoropuhelussa keskenään. Nämä kaksi perspektiiviä ruokkivat toisiaan. Kollektiivinen tunne- ja ajatuskenttä sisältää ihmisten yhteisen tunnemaailman. Jos tunnet pelkoa, tallentuu se tuohon kenttään pelkoa voimistavana. Jos tunnet iloa, tallentuu tämä kohottava tunne myös kollektiiviseen kenttään. Voit myös poimia tuosta kentästä itsellesi niitä tunteita, joita muut ovat sinne tallentaneet - usein tämä tapahtuu alitajunnan tasolla. Olemme tämä kentän kautta kaikki yhteydessä toisiimme.


Olemme ihmisinä vapaita sisäisen maailmamme hallitsijoita, väitän. Kiitollisuuden tunne on osoittautunut tehokkaaksi avuksi kukoistuksen luomisessa. Tällä tarkoitan sitä, että maailmassa, niin sisäisessä kuin ulkoisessakin, se mihin kiinnitämme huomiota vahvistuu. Kun olemme aidosti kiitollisia kaikesta siitä hyvästä ja kauniista pienestäkin, joka päivittäin kohdallemme tarjoutuu, saamme lisää kaunista ja hyvää maailmaamme. Monella meistä on useita kiitollisuuden aiheita, kuten; lämmin koti, riittävästi ravitsevaa ruokaa, läheisiä ihmissuhteita ja merkityksellinen työ tai harrastus...tai ainakin jokin näistä.


Toinen merkittävä hyvinvointia edesauttava tunne on myötätunto. Myötätunto ensin itseä kohtaan ja sitten kaikkea sitä kohtaan mikä maailmassa kärsii rakkauden puutteesta. Lähtökohtatilanteemme meillä kaikilla täällä maallisella vaelluksellamme on rakkauden puute. Kärsimme kaikki elämämme aikana erilaisilla teemoilla ja tavoitamme tämän kärsimyksen kautta rakkauden olemusta askel askeleelta. Opimme myös tehokkaasti oman kärsimyksemme kautta tuntemaan myötätuntoa muita ihmisiä kohtaan.


Kirjoittaja Sari Komulainen on Villa Sofian emäntä ja 4elementin retriittien toinen mahdollistaja. Perinnesaunottaja ja Sauna-akka Laura Foon on toinen 4elementin retriitin vetäjistä; katso lisää www.mielikinmetsä.fi


Järjestämme Villa Sofialla 22.-24.4.2022 retriitin, jossa pääteemana on VESI. Virtausretriittiin voi tutustua ja ilmoittautua tästä linkistä: https://www.villasofiabarosund.fi/4elementinretriitit

42 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juuret

bottom of page