top of page
  • Kirjoittajan kuvaSari

Lisää koukuttava otsikko: Karpalolla on asiaa!

Metsä on tarjoillut nyt syksyllä runsaasti antimiaan meille ihmisille; kanttarelleja, suppilovahveroita, karpaloita...Kanttarelleista ja suppilovahveroista saa pakastettuna ja kuivattuna arvokasta D2-vitamiinia myös talvella, kun aurinko ei juurikaan näyttäydy. Karpalot ovat erinomaisia C-vitamiinin lähteitä. Karpalon tiedetään estävän tulehduksia kehossa ja auttavan yleisesti ruuansulatusjärjestelmää toimimaan hyvin. Karpalon kerrotaan myös sisältävän jodia, joka aktivoi kilpirauhasen toimintaa.

Heräsin suoretken jälkeen joitakin öitä sitten kesken unen ja näin yön pimeydessä valoa hohtavan otsikon - UUDEN MAAN UUTISET! Asia unohtui ja palasi uudelleen esille kahvipöytäkeskustelussa seuraavana päivänä. Ja uudelleen asia palasi keskusteluun seuraavana aamuna. Uutiset olivat jo kirvoittaneet palstateemoja: kysy kuuselta, daalian lepotuoli ja karpalolla on asiaa. Suolta kerätyt karpalot keikkuivat sisareni aamujugurtin huipulla mehevän punaisina.


Karpalolla on asiaa! Miten karpalon asian voisi pukea ihmisen kielelle, ymmärrettävään muotoon? Näin silmissäni punanaamaisen karpalon, jolla on "karvalakki" päässä. Me 70-luvulla ja sitä ennen syntyneet, kun muistamme vielä TV-hahmo Karpon.


Karpalo on selkeästi täällä maan päällä auttamassa ihmisiä voimaan paremmin. Karpalo puolustaa ihmisen terveyttä, niinkuin Karpo aikanaan niitä, joita kukaan muu ei puolustanut.

Saamme kuulla vielä sen, mitä karpalolla on asiaa meille ihmisille. Karpalot - suolla - nyt.36 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juuret

bottom of page