top of page
  • Kirjoittajan kuvaSari

Ravistettuna - ei hämmennettynä

Vuosi 2020 on jäänyt taa ja uusi vuosi 2021 on vasta aluillaan. Moni meistä varmaankin voi allekirjoittaa, että viime vuosi on järistänyt ja ravistellut uskomuksiamme oikein kunnolla. Kaikki ei ole ollutkaan sitä miltä se on näyttänyt. Kuin sipuli, jota voi kuoria kerros kerrokselta, on todellisuuden rakenne avautunut laajoille joukoille ympäri maailmaa - muutama kyynelkin on voinut vierähtää tässä prosessissa.

Itse olen noin kymmenen vuoden ajan etsiskellyt eri poluilta syvempää ymmärrystä siitä, mistä tässä maailmassa on oikeastaan kysymys. Olen herännyt monta kertaa vuosien varrella ihmettelemään, miten aina vain uusia näkymiä avautuu ja vanhoja sulkeutuu. Mikä oikeastaan on todellisuutemme rakenne? Minulla on oma totuuteni ja sinulla on omasi. Miten voimme jakaa erilaisia näkemyksiämme maailmasta ilman äärimmäistä polarisaatiota ja riitaa?


Kun olen seurannut sosiaalista mediaa, olen huomannut, että monet ihmiset suuttuvat, jos keskustelussa ilmenee kriittistä suhtautumista valtamedian jakamaan tietoon. Ihminen, joka kyseenalaistaa tätä ihmeellisen yhtenäistä narratiivia lokeroidaan ulkopuolelle salaliittoteoreetikoksi tai anoniksi tms. Ennen vanhaan oli omassa rauhassaan ja onnessaan eläviä kylähulluja, jotka ajattelivat toisin kuin muut, mutta ymmärtääkseni heidän annettiin olla rauhassa <3. Itse olen mielelläni se kylähullu, jos sitä kautta saan vapauden ajatella itse.


Olemme ravistettuja, mutta emme hämmennettyjä. Kysymys kuuluu tänä vuonna; minkälaista maailmaa minä tahdon luoda? Minkälaista maailmaa sinä tahdot luoda? Minkälaista maailmaa me voimme luoda? Käteen voi ottaa kynän ja kirjoittaa näin aluksi paperille näitä vastauksia. Nämä ajatukset ovat kuin tulevaan heitettyjä ankkureita, joiden avulla voimme hinata itsemme meille parhaaseen elämään tässä ja nyt. Jokaisessa elämämme NYT-hetkessä valitsemme suunnan jokaisella ajatuksella, tunteella ja teolla.


Hyvää Uutta Vuotta!107 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juuret

bottom of page