top of page

Wallhalla

Wallhalla on Barösundissa Orslandetin saarella sijaitseva kaunis ja tunnelmallinen nuorisoseurantalo. Paikkaa voi vuokrata juhliin, tapahtumiin ja vaikkapa joogatilaksi. Suuren salin koko on noin 100 neliömetriä.

Wikipedia kertoo Wallhallasta seuraavaa:

"Valhalla (muinaisnorjaksi Valhöll, ”kaatuneiden soturien sali”) on sankarivainajien asuinsija skandinaavisessa mytologiassa. Se on jumala Odinin sali, jonne valkyriat toivat urhoollisesti kuolleet soturit ja muut Odinin suosikit nauttimaan syömingeistä ja juomingeista. Odin valitsi ensin puolet sotureista, kun taas toinen puolikas kuului erään myyttiversion mukaan Freijalle. Valhallan sotureita kutsuttiin nimellä einherjar. He taistelivat keskenään päivittäin mutta heräsivät joka ilta uudestaan eloon jatkaakseen syöminkejä ja taisteluita.

Valhallassa sanottiin olevan 540 ovea, ja sen katot oli päällystetty kultaisilla kilvillä ja pylväät keihäillä ja tuolit rintapanssareilla. Ragnarökin koittaessa jokaisesta ovesta mahtuu marssimaan rivissä 800 soturia taistelemaan Odinin rinnalla.

Valhalla-nimi sisältää muinaisenglannista omaksutun ”salia” tarkoittavan lainasanan. Nimen otaksutaan syntyneen Englannin skandinaavisissa siirtokunnissa 900-luvulla Uskomukset soturien paratiisista ja Odinin salista kuitenkin lienevät vanhempaa perua."

Jos olet järjestämässä tapahtumaa Villa Sofialla, voit tiedustella ja varata Wallhallan salia kauttamme - yhteystiedot.

Jos olet kiinnostunut vuokraamaan vain Wallhallan tiloja, olethan yhteydessä nuorisoseuran puheenjohtaja Peter Erikssoniin, puh. 040 539 2956 tai petski.eriksson@gmail.com.

http://www.barosund.fi/fi/nuorisoyhdistys-baroesunds-ungdomsfoerening-rf

bottom of page